Den store guide til hundeforsikringer

En hundeforsikring er vigtig for dig som ejer, så du kan få penge, hvis din hund bliver syg, eller hvis den gør skade på andre. Læs her om, hvilken forsikring der er den bedste for dig at vælge.

sammenligning af hundeforsikringer
Udgivet 04.07.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Der er mange ting at sætte sig ind i, når man skal vælge den helt rigtige hundeforsikring. Først og fremmest er der selvfølgelig prisen, som kan være meget forskelligt fra det ene selskab til det andet.

Derudover er der en masse ting omkring kvalitet i forskellige former, hvorfor det er en god ide med en sammenligning inden, man vælger livsforsikringen til hunden.

Selvom det kan virke som en anderledes sag, er det faktisk ikke så forskelligt fra at tegne en hundeforsikring som en hvilket som helst anden form for forsikring. Det handler primært om, at man skal være økonomisk sikret, hvis uheldet er ude, og man skal være dækket bedst muligt ind.

Sammenlign 2 type hundeforsikringer

Der findes den, som alle hundeejere er forpligtede til at tegne, og som ikke står til diskussion, og så er der dem, man kan vælge at tilkøbe ved siden af, som også har rigtig mange fordele. Sidstnævnte bliver da også mere og mere anvendt i disse år, fordi de dækker rigtig mange ekstra ting.

alka

3 tilbud på hundeforsikringer

Hos Findforsikring.dk kan du få 3 tilbud på din forsikring til hunden.

Læs mere
Ad

hundeforsikring forskellige priser

Overordnet set er der to vigtige forsikringer, som man skal sammenligne:

  • Den lovpligtige (hundeansvarsforsikring)
  • Den frivillige (hundesygeforsikring)

Den lovpligtige ansvarsforsikring til hunde

Nu skal det nemlig handle om den lovpligtige forsikring, som kaldes en hundeansvarsforsikring. Som hundeejer er det noget, man skal forholde sig til ganske hurtigt, når man vil købe en hund, fordi det ganske enkelt ikke står til diskussion. Det eneste spørgsmål er, hvor man skal tegne sin forsikring.

Læs også: Stor test af bedste hundefoder

Hvis man ikke laver denne forsikring på sin hund, kan man ende ud i at skulle betale rigtig mange penge på et senere tidspunkt. Det skyldes selvfølgelig, at hvis der opstår en situation, som din hund er skyld i, og den ikke er forsikret, så står du i en meget skidt situation.

Dette dækker forsikringen over:

  • Din hund kan være uheldig at forårsage skader i trafikken, og her vil det være ansvarsforsikringen, som dækker, ligesom du selv vil skulle betale, hvis du ikke har forsikret din hund.
  • Det kan også tænkes, at din hund af den ene eller anden årsag vælger at gøre skade på et andet dyr, et menneske eller noget materiel, som så skal erstattes. Igen er det din forsikring, som dækker, hvis du altså har tegnet en forsikring.
  • Har du hunden med på besøg hos andre, og der sker noget med mennesker eller materiel, er det også noget, din forsikring kan dække.

Der er med andre ord rigtig mange gode grunde til at have en hundeforsikring, og da en ansvarsforsikring som nævnt er lovpligtig, er det selvfølgelig noget, du bør få styr på hurtigst muligt. Husk på, at denne type af forsikring ikke betaler for dig, når du er til dyrlæge eller lignende, hvilket vi kommer ind på længere nede i artiklen.

alka

3 tilbud på hundeforsikringer

Hos Findforsikring.dk kan du få 3 tilbud på din forsikring til hunden.

Læs mere
Ad

Hvad er prisen på en ansvarsforsikring?

Et af de store spørgsmål er selvfølgelig, hvor meget man skal betale for sin ansvarsforsikring, og det spørgsmål findes der flere mellemregninger for at finde ud af. Dog er det ganske simpelt, når det kommer til den helt lovpligtige forsikring, som ligger på et relativt fast beløb hos de forskellige selskaber.

Der er typisk tale om en pris på 200-600 kroner årligt, og typisk er prisen altså et sted cirka midt imellem. Prisen er den samme på samme forsikring, uanset hvilken hund du har, og hvor gammel den måtte være. Vær i øvrigt opmærksom på, at du vil blive trakteret med en bøde, hvis du ikke har tegnet en sådan lovpligtig ansvarsforsikring til hunden. Bøden lyder på flere tusinde kroner.

Selskab
Selvrisiko
Pris
Information
Runa Forsikring 0 kr. 294 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Lærestandens Brandforsikring 0 kr. 294 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Bauta Forsikring 0 kr. 294 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Next Forsikring 0 kr. 348 kr. Udvidet ansvarsforsikring kan tilkøbes ved siden af
Forsikringen dækker også på rejser
IF Forsikring 0 kr. 369 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Købstædernes Forsikring 0 kr. 396 kr. Kræver indboforsikring fra KF får at få hundeforsikring hos KF
Topdanmark 750 kr. 455 kr. 10% af den resterende dyrlægeregning skal betales udover selvrisikoen
Alm. Brand 0 kr. 481 kr. Forsikringen dækker også på rejser
Alka 0 kr. 490 kr. Forsikringen dækker også på rejser

Ekstra ansvarsforsikring

Hvis du gerne vil være endnu mere på den sikre side, kan du vælge at tegne en udvidet ansvarsforsikring, som dækker lidt breder end den lovpligtige. Det afhænger af, hvordan du holder hund, om dette bliver nødvendigt, og det er da heller ikke en særlig dyr løsning, da det typisk blot koster et par hundrede kroner ekstra.

Faktum er, at rigtig mange hundeejere faktisk ikke har sat sig ind i, hvad deres forsikring dækker, fordi de blot har tegnet den ganske ukritisk. Det kan selvfølgelig betyde, at man betaler for noget, som ikke er nødvendigt, ligesom det kan gå den anden vej rundt, hvor man ikke har tegnet det nødvendige, før skaden er sket.

Det kan typisk være forsikringsselskabet, som kræver at du tegner den udvidede model, og det gælder typisk, hvis din hund bliver brugt til ting, som har lidt større sandsynlighed for at gå galt på den ene eller anden måde.

Den udvidede type dækker typisk ting, som hvis din hund forårsager skader på hundetræneren, en hundepasser eller måske dine egne børn, som passer hunden. Den kan altså dermed være ganske nyttig at tegne.

Nyttige ting at vide

I forbindelse med at man skal tegne en hundeansvarsforsikring, kan der være forskellige spørgsmål, som hober sig op. Det kan eksempelvis handle om, hvorvidt forsikringen dækker, hvis din hund er blevet bidt af et andet dyr.

Her er det nemlig tilfældet, at det er din sygeforsikring, som skal dække, hvis ikke modpartens forsikring vil dække. Derfor vil ansvarsforsikringen ikke nødvendigvis være nok i dette tilfælde.

Der kan også herske tvivl om, hvorvidt ansvarsforsikringen dækker i forbindelse med skader lavet i eget hjem, og her er det altså vigtigt at vide, at det ikke er tilfældet. Du kan altså ikke forvente, at din ansvarsforsikring dækker, hvis din hund ødelægger guldtæppet eller flår tapetet i stykker.

Et tredje ofte stillet spørgsmål handler om, om din forsikring vil dække, hvis der laves skader på den person, som passer din hund for dig. Her er svaret i langt de fleste tilfælde ja, fordi en eventuel hundepasser vil fungere som en stedfortræder for dig i denne situation.

Det med småt

Når du tegner en forsikring, bør du altid sikre dig, at den er udfyldt korrekt, så den også dækker korrekt. Når du får den ind ad døren, er det klogt at gennemgå den slavisk, så du har sikret dig, at den er, som den skal være. Du kan naturligvis altid fortryde din forsikringsaftale indenfor de første to uger efter aftalens indgåelse.

De mest populære forsikringer i Danmark

Den frivillige sygeforsikring til hunde

Det er selvfølgelig også en god idé, at du kraftigt overvejer, om du skal have en sygeforsikring til din hund. En sådan type forsikring er nemlig oftest det, man får allermest brug for, når det kommer til stykket, og der kan være rigtig mange fordele forbundet med at tegne sådan en.

first buddy testvinder

#1 First Buddy

First Buddy fremstilles af de allerbedste råvarer, som alle er egnet til – og behandles som – mad til mennesker. Din hund får også en smagsgaranti. Kan den ikke lide maden, så kan du få pengene retur. Produktet er den klare vinder i alle kategorierne (smag, pels, energi, vitaminindhold).

Bestil testvinder
Ad

Har du eksempelvis et nært forhold til din hund, og vil du ikke give slip på den, hvis den bliver syg eller skal have lavet store operationer, har du mulighed for at få dækket den slags i stedet for måske at skulle aflive din hund.

Som du formentlig allerede er opmærksom på, er det ikke muligt at få dækket sygebehandling af hunden gennem det offentlige system, som det eksempelvis er med mennesker, og derfor skal der altså tegnes en forsikring til den slags, med mindre man er klar til at punge ud fra gang til gang.

Hvordan er priserne?

Når man taler om priserne på sygeforsikringer til hunde, kan de variere lidt mere end med ansvarsforsikringer. Det kan eksempelvis være afhængigt af, hvor gammel din hund er, hvilket race den er, og hvor stor en sum du har valgt. Du kan ligeledes både til- og fravælge en selvrisiko til forsikringen, hvilket selvfølgelig også har betydning for prisen.

Selvrisikoen er en vigtig del af din forsikring, og der er eksempelvis oftest en fast selvrisiko, som du skal betale løbende, ligesom du vil skulle betale et bestemt beløb, hvis din hund skal behandles eller tilses. På den måde er det altså lidt ligesom, når du tegner en forsikring til et menneske.

Generelt bør du være opmærksom på, at det har en stor betydning for prisen på din forsikring, om du vælger en høj eller lav selvrisiko, ligesom dit forsikringsbeløb også har stor betydning. Det er ikke til at give et klart svar på, hvad der er det mest rigtige.

Eksempler på priser

Da det afhænger meget af behov og din hund, kommer vi her med to forskellige priseksempler:

Hund 1

  • Beløb forsikret: 22.000 kr.
  • Fast selvrisiko: 2.000 kr.
  • Variabel selvrisiko: 20%
  • Pris: 1.000 kr. årligt eller 83 kr. pr. måned

Hund 2

  • Beløb forsikret: 22.000 kr.
  • Fast selvrisiko: 700 kr.
  • Variabel selvrisiko: 10%
  • Pris: 2.300 kr. årligt eller 191 kr. pr. måned

Yderligere finder du nedenstående eksempler på selvrisiko priser. Vi tager udgangspunkt i en forsikring på 750 kr. med selvrisiko og 10% variabel selvrisiko:

“Skade” Din udgift Selskabets del Din del
Slugt et fremmedlegme 12.893 kr. 10.928 kr. 1.964 kr.
Brækket benet 14.792 kr. 12.638 kr. 2.154 kr.
Betændelse i underlivet 9.811 kr. 8.155 kr. 1.656 kr.
Knude i mælkekirtel 5.178 kr. 3.985 kr. 1.193 kr.
Kejsersnit 9.325 kr. 7.718 kr. 1.607 kr.

Det dækker din sygeforsikring

Der er mange gode svar på, hvad en sygeforsikring til din hund egentlig dækker. Først og fremmest handler det om alt det, din hund kan fejle, hvor der vil være behov for behandling af den ene eller anden slags. Når man besøger en dyrlæge, kan det sagtens løbe op i rigtig mange penge, hvis hunden både skal tilses og have forskellige former for behandling.

  • Forskellige infektioner i kroppen. Det kan typisk være i maven, på forskellige led eller andre steder på kroppen.
  • Hvis din hund skal på en klinik eller lignende i noget tid, vil din forsikring dække udgifterne her.
  • Hvis der opstår problemer med hunden tænder på den ene eller anden måde.
  • Operationer af forskellige slags eller anden kompliceret form for undersøgelse.

Priserne på flere af disse ting kan hurtigt løbe op i rigtig mange tusinde kroner, og det er derfor en meget god idé at have tegnet sig en dyreforsikring. Det er dumt at gamble med den slags, for en forsikring er trods alt langt billigere at have med at gøre.

Yderligere sygeforsikringer

Du kan tegne en generel sygeforsikring, som vil være en form for standardforsikring, og så kan du tegne forskellige yderligere forsikringer, som hører ind under sygeforsikringer. Det kan eksempelvis være en livsforsikring til din hund, som i princippet fungerer lidt på samme måde, som når man tegner en livsforsikring til et menneske.

Det betyder altså kort sagt, at du får en erstatning, hvis din hund skulle gå hen og dø, enten ved en ulykke eller efter mere almindelige omstændigheder. Det er også en forsikring, som vil dække, hvis du mister din hund på anden vis uden altså at få den tilbage.

Der findes typisk et loft på, hvor meget du kan forsikre din hund til, og du bør selvfølgelig undersøge den slags, før du tegner en sådan ekstraforsikring.

Du kan også tegne en forsikring, som dækker specifikt, når du skal købe medicin til din hund. Noget medicin er rigtig dyrt til dyr, imens andet ikke koster det store, så det er selvfølgelig en vurderingssag, om man skal tegne en sådan forsikring. Derudover kan du også tegne denne forsikring, så den dækker tandpleje til din hund.

Giver ro i hverdagen

Der er ingen tvivl om, at en sygeforsikring til hunden kan være med til at skabe en vis form for tryghed. Det kan altså betyde, at du ikke skal gå og bekymre dig om, om din hund kan ske at komme til skade, eller om du i så fald har råd til at betale efterfølgende. Selvom det er nogle ekstra kroner, man betaler, så er det langt billigere, end hvis man pludselig skal betale store dyrlægeregninger uden at have en forsikring.

Det er derfor et helt klart råd at få tegnet sine forsikringer til sin hund hurtigst muligt, så man ikke skal gå og spekulere og bekymre sig yderligere om det. Heldigvis viser udviklingen, at flere og flere hundeejere tegner både en ansvarsforsikring og en sygeforsikring til hunden, fordi alt andet simpelthen er for stor en risiko at løbe.Hvilken type forsikring skal jeg tegne?

Der findes ikke et klart svar på, hvad alle hundeejere bør vælge. Nogle vil være bedst tjent med en høj selvrisiko, selv selvfølgelig også giver den billigste forsikring, imens andre vil skulle have hunden behandlet så meget, at det sagtens kan svare sig at betale for en ganske lav selvrisiko.

alka

3 tilbud på hundeforsikringer

Hos Findforsikring.dk kan du få 3 tilbud på din forsikring til hunden.

Læs mere
Ad

Det er vigtigt at være opmærksom på, at selvom du vælger den billigste forsikring, kan det blive den dyreste for dig i sidste ende, og det skyldes selvfølgelig, at du alligevel vil skulle punge ud, hvis din hund skal behandles i et stort omfang. Skal man være på den sikre side, vil man derfor skulle vælge en lav selvrisiko, men det kan også vise sig, at man betaler for noget, man ikke får glæde af.

Kombination af ansvarsforsikring og sundhedsforsikring

Som hundeejer kan man også vælge at lave en kombination af begge forsikringer og på den måde spare penge samtidig med, at hunden er ekstra godt dækket ind. Sådan her ser priserne ud, hvis du har en Schæferhund, Fransk Bulldog eller en lille Bichon Havanais:

Dette koster en Schæferhund at forsikre

Udbydere Selvrisiko sygeforsikring Pris pr. år
Tryg 1229 1.310
Købstædernes Forsikring 1000 kr. + 10% af resten 1.499
Topdanmark 750 kr. + 10% af resten 1.640
Gartnernes Forsikring 764 1.971
Dyrekassen 965 1.992
IF Forsikring 500 kr. + 25% af resten 2.055
Agria Dyreforsikring 994 kr. + 10% af resten 2.077
Alka 1127 2.229

Dette koster en Fransk Bulldog at forsikre

Udbydere Sygeforsikring selvrisiko Pris pr. år
Købstedærnes Forsikring 1000 kr. + 10% af resten 1.499
Tryg 1229 1.633
Gartnernes Forsikring 764 1.971
Agria Dyreforsikring 994 kr. + 10% af resten 2.077
Alka 1127 2.137
Topdanmark 750 kr. + 10% af resten 2.358
Dyrekassen 965 2.408
IF Forsikring 500 kr. + 25% af resten 2.701

Dette koster en Bichon Havanais at forsikre

Udbydere Sygeforsikring selvrisiko Pris pr. år
Tryg 1229 1.295
Agria Dyreforsikring 994 kr. + 10% af resten 1.378
Topdanmark 750 kr. + 10% af resten 1.435
Købstædernes Forsikring 1000 kr. + 10% af resten 1.499
Dyrekassen 965 1.555
IF Forsikring 500 kr. + 25% af resten 1.822
Gartnernes Forsikring 764 1.971
Alka 1127 2.237

Kan min hund forsikres?

Der findes typisk nogle krav til, hvilke hunde man kan sygeforsikre. Det er alene forsikringsselskabet, som bestemmer disse krav, og de handler typisk om alder, kendetegn på hunden og eventuelle vacciner og sundhedsattests af hunden. Det kan du med fordel være opmærksom på, før du skal tegne din sundhedsforsikring.

For at din hund skal kunne få en sygeforsikring, så skal den opfylde følgende krav:

  • Hunden skal være minimum 8 uger gammel.
  • Hunden skal have et id-mærke i form af chip eller tatovering.
  • Hunden skal være vaccineret mod hudnesyge og leverbetændelse.
  • Hunden skal have et sundhedsattest*

*Hunden skal have et sundhedsattest hvis:

  • Hunden er mere end 5 år gammel.
  • Livsforsikringssummen overstiger 20.000 kr.
  • Hunden kommer fra et andet land udenfor Norden.

Nyttig viden om sygeforsikring til hunden

Der er mange generelle ting og spørgsmål, som dukker op hos hundeejere, når de skal tegne en sundhedsforsikring. Vi har som afslutning på denne artikel forsøgt at svare på nogle af dem.

Hvordan afregner man eksempelvis ved dyrlægen? Det sker ved, at dyrlægen betales direkte af forsikringsselskabet, med mindre der ikke er lavet en sådan aftale på forhånd. Det er derfor værd at undersøge, hvis du gerne vil undgå store udlæg.

Kan jeg tage hunden med på ferie og være dækket? Svaret er ganske ofte ja, men der er nogle undtagelser, så du bør selvfølgelig undersøge, om din forsikring også gælder i udlandet, særligt hvis du skal udenfor Europa.

Vil denne forsikring dække en ulykke? Hvis din hund er skyld i ulykken, vil svaret være nej. Her vil din ansvarsforsikring derimod dække, og derfor er den selvfølgelig nødvendig at tegne på hunden.

Hvordan stiller vacciner mig i forbindelse med forsikring? Nogle forsikringsselskaber kræver, at hunden har bestemt vacciner, imens det ikke er tilfældet andre stedet. Igen er det en ting, du skal undersøge hos de enkelte selskaber.

Skal jeg kende min hunds oprindelse, når jeg forsikrer den? Svaret er heldigvis nej, og det betyder, at du ikke skal have en komplet stamtavle eller lignende dokumentation for at få din hund forsikret.

Vær opmærksom på, at al information i denne artikel er ment som en vejledende hjælp. Er du i tvivl, bør du altid kontakte det enkelte forsikringsselskab for yderligere information og uddybende forklaring.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5